17.09.2012 11:51

Идеи и добри практики обсъдиха на работна среща посланикът на Великобритания и кметът Даниел Панов

До края на месец ноември всички кметове и кметски наместници във Великотърновска област трябва да получат информация за  броя на английските заселници, които живеят на съответната територия. Това каза на пресконференция днес кметът Даниел Панов, след проведена работна среща с посланика на Великобритания у нас Н. Пр. Джонатан Алън. Данните трябва да обхванат и информация за това дали англичаните са регистрирани и дали притежават имоти тук, допълни градоначалникът.

На срещата с Н. Пр. Джонатан Алън бяха обменени идеи за сътрудничество с английската общност във Велико Търново, и за провеждането на съвместни мероприятия. Около 500 души наброяват британските заселници в рамките на общината. „Английската общност е една от активните за това да направим летището в Горна Оряховица действащо”, коментира Панов. Той е предоставил подробна информация за аеропорта в железничарския град на английския дипломат. По думите на посланика, един от проблемите, които срещат англичаните тук, е сблъсъкът им с тежката администрация. Добри практики на взаимодействие ще бъдат обменени с Ливърпул, който е бил европейска столица на културата, стана още ясно на срещата. Ще бъде организиран и съвместен концерт на английската общност в областта за коледните и новогодишните празници.

Британският посланик бе във Велико Търново, за да се срещне с градоначалника, с областния управител проф. Пенчо Пенчев и началника на полицията комисар Живко Коцев. Посещението му завършва със среща в компанията „Мегапорт ООД”, на която ще бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред бизнеса в България, бизнес климата  и опита на фирмата в изпълнението на проекти, финансирани с европейски средства.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.