08.07.2016 12:45

33 знамена са издигнати над улица „Магистрална” във Велико Търново

33 знамена красят улица „Магистрална” във Велико Търново. Те са издигнати в участъка между кръстовищата с ул. „Мармарлийска” и ул. „Славянска”. Знамената са на Велико Търново, България, Европейския съюз и на всяка от държавите членки. Редът за подреждането им е според изискванията на Закона за държавния протокол и частта за националното знаме.
Пилоните са монтирани в централната разделителна ивица между двете платна на ул. „Магистрална”, всяко от които е с по две ленти за движение. С поставянето на знамена на Велико Търново от двете страни на участъка се подчертава визуалната виолетова вълна при влизане и излизане от града.
Идеята за издигането на знамената е на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Реализацията й стана възможна с проекта за основен ремонт на натоварената трикилометрова отсечка, която е част от главния път София – Варна.
В друга част от улица „Магистрална” е монтирана и нова ограда с герба на Велико Търново, с цел подобряване на безопасността на движението. Предпазните съоръжения са монтирани в частта от пресечката до Търговски парк до елипсовидното кръстовище към пътен възел „Качица”. Оградата разделя двете платна, всяко от които – с по две ленти за движение и ограничава възможността за пресичане на улицата на място, различно от пешеходната пътека тип ”Зебра”.
Улица „Магистрална” бе изцяло ремонтирана по цялата й 3-километрова дължина. Основна реконструкция претърпя и Дъговият мост, част от Южния пътен възел. Финансирането бе осигурено по програма „Транзитни пътища V” на Агенция „Пътна инфраструктура”. Ремонтът бе одобрен, след като кметът Даниел Панов запозна регионалния министър Лиляна Павлова с голямото значение на ул. „Магистрална” за транзитния трафик София – Варна и за организацията на движението във Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.