18.09.2012 11:52

Стабилно е финансовото състояние на общината, събрани са над 9 млн. лв. от местни налози

9,209 млн. лв. са събраните приходи от отдел „Местни данъци и такси” в община Велико Търново за полугодието.

Планираните приходи за годината са в размер на 16, 515 млн.лв., което показва 56% събираемост за 6 месеца. Делът на събраните средства от такса битови отпадъци – той е 57% от планираните приходи. Данъкът за недвижимите имоти е комулирал средства в размер на 67% от планираното. 153 744 лв. са постъпили в общинската хазна от туристически данък.

В сравнение с миналата година от общината отчитат 277% увеличение на приходите от този налог. Намаление както на постъпилите приходи, така и на подадените декларации, се наблюдава при патентния данък. Постъпленията от него за тази година са малко над 105 000 лв., докато планираните са в размер на 250 000 лв.

Над половин милион е събрала общината от просрочени задължения. Високата събираем тук се дължи на предприетите административни мерки от страна на отдел „Местни данъци и такси”, както и на повишения брой сделки с недвижими имоти, при които се погасяват просрочените задължения. 23,169 млн.- лв. са общите приходи по бюджета на община Велико Търново към края на първото полугодие.

Увеличението спрямо същия период на миналата година е с 4%. Финансовото състояние на общината е стабилно в резултат на изпълнението на дейностите по Програмата за оптимизиране на разходите по бюджета, както и заради спазването на стриктната финансова дисциплина

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.