13.07.2016 12:28

С 3D Мapping, оперни и драматични артисти „Граф Монте Кристо” ще остави публиката без дъх

С 3D Мapping, динамична музика и хореография, отлични оперни и драматични артисти мюзикълът „Граф Монте Кристо” ще остави без дъх публиката на „Сцена на вековете“ 2016. Със световното премиерно заглавие на Театрално-музикален продуцентски център Варна на 15 юли на крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде открит Летният фестивал на българските оперни театри.
Мюзикълът на съвременния композитор Ив Деска пресъздава историята на граф Монте Крсто точно по романа на Александър Дюма. Произведението е интересен микс от старинни музикални форми, на които е придадено съвременно звучене Постановката е издържана в холивудски стил с много ефекти, а пеенето е на базата на класическата опера. Благодарение на 3D мапинга на Полина Герасимова, замъкът Ив ще оживее в триизмерно изображение. С неспирна действеност, динамика, преминаване от събитие в събитие, предполагащи сами по себе си ластични и танцови решения, картините в спектакъла са определено интригуващи.
Режисьор на постановката е Петко Бонев, диригент Страцимир Павлов. Сценографията и костюмите са дело на Ася Стоименова.
В главните роли на Александър Дюма, Едмон Дантес и граф Монте Кристо публиката на Царевец ще види Милен Иванов, Борис Луков и Димитър Марков.
Билети за спектакъла на цени от 10, 20, 30 и 40 лева се предлагат в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново и на www.eventim.bg.
Летен сезон на българските оперни театри се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Цааревград Търнов“ и е отличен с престижния лейбъл „Европейски фестивали“ за 2015-2016 година.
В афиша на културния форум тази година са включени и операта „Набуко“ от Джузепе Верди (копродукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавна опера - Бургас) на 23 юли, „Аида“ от Джузепе Верди на Държавна опера -  Русе на 29 юли, балета „Дон Кихот" от Лудвиг Минкус – спектакъл на Театрално-музикален продуцентски център-Варна на 5 август, операта „Кармен“ от Жорж Бизе (копродукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавна опера- Бургас) на 27 август и рок операта по музика на Андрю Лойд Уебър „Исус Христос суперзвезда“ на Държавна опера – Пловдив на 2 септемри.
Спектаклите в двореца на българските царе на крепостта Царевец са от 21,00 часа. След края им, за всички гости и жители на Велико Търново, ще има излъчвания на Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

 

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.