18.09.2012 11:53

Четири общински дружества на печалба за шестмесечието

Четири от десетте търговски дружества със 100-процентно общинско участие реализират печалба на стойност от 73 хиляди лева за първите шест месеца на календарната година. Това стана ясно по време на заседание на постоянните комисии по икономически въпроси и бюджет и финанси към местния парламент, провело се снощи.

„Инвестрой - 92” регистрират печалба от 5 хиляди лева, „Обредни дейности” – 39 хиляди, „Царевград Търнов” – 28 хиляди, а Медицинският център за рехабилитация и спортна медицина – хиляда лева.

Останалите пет търговски дружества отчитат отрицателен финансов резултат в размер на минус 625 хиляди лева. Комплексният онкологичен център е на минус с 334 хиляди, Центърът за кожно-венерически заболявания – с 54 хиляди, Специализираната болница „Д-р Трейман” – със 109 хиляди, Центърът за психично здраве – с 98 хиляди, а „Организация на движението, паркинги и гаражи” – с 30 хиляди лева. Заличено от Търговския регистър на 19 май тази година е дружеството „ПИЕНО”.

Обобщеният финансов резултат на дружествата за шестмесечието на годината е отрицателен – минус 552 хиляди лева. За предходния период на миналата година той е бил минус 1 млн. 176 хиляди лева. Краткосрочните задължения на дружествата със 100-процентово общинско участие през шестмесечието са в размер на 3 915 000 лева.

41 души работят в дружеството „Паркинги и гаражи” към този момент, след редукция на персонала с 12 човека. Загубата на дружеството към 31 август тази година е в размер на 46 хиляди лева, отчете главният счетоводител на заседанието снощи. Четири са контрольорите, които работят в дружеството в момента. То работи само с един екип в целия град, стана още ясно при отчета им. „Инвестрстой - 92” имат нужда от закупуване на още един автомобил, който да обслужва базата в Килифарево, заяви пред общинските съветници управителят инж. Николай Тачев. Дружеството „Обредни дейности” пък се нуждае от още един багер. Тези искания на управителите ще бъдат внесени за обсъждане в следващата сесия на Общинския съвет.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.