18.07.2016 19:00

Обществеността във Велико Търново отбеляза 179-годишнината от рождението на Апостола на свободата

Обществеността във Велико Търново отбеляза 179-годишнината от рождението на Васил Левски. Официални лица, жители и гости на старопрестолния град, военнослужещи и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски” се събраха пред паметника на Апостола на свободата, за да си спомнят за личността, живота, делото и заветите, които той остави на България и българския народ.
Начало на официалната програма бе поставено с поетичното встъпление „Поклон, Апостоле”, дело на Никола Александров от Основно училище „Св. Патриарх Евтимий”. Последваха слова на бригаден генерал Пламен Богданов и на заместник-председателя на Народното събрание Иван Иванов. С военен ритуал цветя и венци бяха положени от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов, заместник-кметовете Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков, председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, областния управител проф. Пенчо Пенчев.
Своята почит оказаха заместник-председателят на парламента Иван Иванов, представители на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и НВУ „Васил Левски”, на различни институции, неправителствени организации и сдружения, както и десетки великотърновци.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.