27.07.2016 11:45

Във Велико Търново бе открит детски футболен турнир в памет на Трифон Иванов

Надпреварата ще стане международна

Във Велико Търново бе открит детски футболен турнир в памет на почетния гражданин и легенда на великотърновския и български футбол Трифон Иванов. В надпреварата участват отбори набор ‘2005 от цяла България. За купата се борят тимовете на Етър ВТ /Велико Търново/, Лудогорец /Разград/, Ботев /Пловдив/, Нефтохимик /Бургас/, Локомотив /Горна Оряховица/ и ЦСКА /София/.
Турнирът бе открит от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев, областния управител проф. Пенчо Пенчев и председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев. Директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов припомни, че спортното събитие е било сред мечтите на Трифон Иванов. В деня на поклонението пред тленните останки на железния защитник кметът Даниел Панов обеща, че турнирът ще стане факт. Бончо Генчев обяви, че надпреварата вече е включена в календара на БФС и още от следващата година ще бъде с международен характер.
„Щастлив съм от факта, че с обединени усилия успяваме да сбъднем мечтата на почетния гражданин на Велико Търново и един от най-сърцатите български футболисти Трифон Иванов. Надяваме се, че младите футболисти ще поемат по неговия спортен път и ще прославят България. Феърплей и на добър час”, каза по време на откриването заместник-кметът проф. Георги Камарашев.
Турнирът „Трифон Иванов” започна с мачовете Етър ВТ – Нефтохимик и Локомотив /Горна Оряховица/ - Лудогорец /Разград/. Сред гостите бяха още общинските съветници от Велико Търново Гергана Евтимова, Георги Недев и проф. Михаил Харалампиев, както и кметовете на Горна Оряховица и Павликени инж. Добромир Добрев и инж. Емануил Манолов. Финалът на надпреварата е утре.

 

 

 
© 2022 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.