19.09.2012 16:50

Даниел Панов се включи в кръводарителската кампания

Кметът на община Велико Търново и областен лидер на партия ГЕРБ Даниел Панов дари днес  следобед кръв в разкрития пункт  на  областната болница „ Д-р Стефан Черкезов”.

Кръводарителската акция е част от националната кампания, стартирала в понеделник в София, която се организира от здравното министерство и Националния център по трансфузионна хематология. „Личният пример е много важен за мотивиране и на останалите жители на областта, а и винаги има необходимост от кръвни продукти”, коментира Даниел Панов. Той сподели още, че е ставал кръводарител над 10 пъти.

До момента в кръвния център доброволно са дарили кръв 11 души. Сутринта в акцията се е включил и директорът на областната болница д-р Людмил Гецов. Желаещите са били повече, но след установяване на здравословното им състояние, се е оказало, че не са подходящи в момента да станат кръводарители.По обяд центъра посети и областният управител проф. Пенчо Пенчев и се срещна с медицинските екипи.

„Кампанията продължава и през следващите два дни”, уточни д-р Марияна Витанова – началник на отделението по трансфузионна хематология на здравното заведение. Тя припомни, че минималният срок между две кръводарявания трябва да е най-малко 60 дни, а кръводарителите  да са здрави, отпочинали и да не са приемали лекарства през последните 48 часа.

Кампанията подкрепи и областният лидер на младежката организация на ГЕРБ Деян Хаджийски, който ще се включи в нея утре заедно със свои по-млади съпартийци. Доброволен кръводарител днес стана и Росица Карабаджакова – административен секретар на ГЕРБ.

След участието си в кръводарителската акция кметът Даниел Панов сподели,че се чувства отлично и продължи работния си ден.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.