17.09.2016 10:00

Спортен празник зарадва десетки деца във великотърновското село Самоводене

Спортен празник зарадва десетки деца във великотърновското село Самоводене. Малки и по-големи се забавляваха с разнообразни игри през целия петъчен следобед. Те играха баскетбол, тенис на маса, шахмат, караха велосипеди и отговаряха на въпросите от забавна викторина. Победителите получиха награди, а всички участници – грамоти за проявената активност.
Децата бяха поздравени от заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, от изпълнителния директор на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова и от кмета на Самоводене Николай Милаковски. „Чудесно е, че толкова млади хора спортуват и са избрали игрите и физическата активност пред компютрите. Спортът е полезен както за физическото развитие на човек, така и за израстването му като личност”, каза проф. Камарашев.
Празникът в с. Самоводене бе част от лятната кампания „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. Инициативата е съвместно дело на Съюза на пивоварите в България, Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”. Партньори са областните дирекции на полицията и пожарната. Малчуганите от Центъра за работа с деца и младежи в селото, които са част от доброволческия отряд „Млад огнеборец”, демонстрираха наученото през лятото и показаха как трябва да се реагира при потушаване на пожар.
Сред гостите на празника бяха директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Красимир Кръстев, началникът на Районното управление на полицията във Велико Търново гл. инспектор Валентин Къндев, общински съветници и спортни деятели.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.