19.09.2016 16:00

Благотворителна изложба „Към целта”

Втората благотворителна изложба на „Изкуство за Мир” се провежда в периода 20-29 септември тази година във Велико Търново със заглавие „КЪМ ЦЕЛТА”. Фотосите са с мотивационна, вдъхновяваща и утвърдаваща устрема към успех тематика. Автори са както утвърдени професионални фотографи като Димитър Илиев (Пловдив), Галя Агавел (София), така и любители, за които уловеният момент е част от вдъхновяващото им хоби.
Изкуство за Мир обединява артисти от седемте стандартни изкуства и представители на три бойни (айкидо, карате и кънг-фу) в стремежа към Хармония в душите и мир по света. Средства, генерирани от концерти, изложби, демонстрации, конкурси и благотворителни турнири се даряват в полза на талантливи деца в неравностойно положение (сираци, жертви на домашно насилие, човешки трафик, бежански и хуманитарни кризи) с цел подпомагане на развитието им в изкуствата и подкрепяните от организацията ни спортове.
В рамките на текущата година на милосърдието Изкуство за Мир организира поредица от събития, част от които са и благотворителните фотографски изложби. Велико Търново е избран като домакин на настоящата „Към Целта”, тъй като дарението от предходната благотворителна изложба „Вълшебно” е в полза на децата от Дома на Мариана Пенчева в града.
Цялата сума от набраните средства традиционно ще бъде дарена в полза на деца в неравностойно положение с изявени таланти в областта на изкуството и спорта, като се покриват основни разходи за обучение, тренировки, екипировка, пособия, материали, сценични костюми и музикални инструменти.
Всички фотографии ще бъдат изложени в залата на изложбени зали „Рафаел Михайлов” с благородното съдействие на община Велико Търново и читалище „Седми юли 2008”.
Предвидени са концерт на децата от Дома на Мариана Пенчева (традиционен български фолклор), както и представяне на песен от мюзикъла Mindful Life (Осъзнат Живот – друг от проектите на Изкуство за Мир), от Елена Караславова, основателка на организацията.
За заинтересованите от чужбина и онези от България, на които е невъзможно да посетят изложбата в нито един от посочените дни, „Изкуство за Мир” предвижда електронни заявки чрез страницата на събитието. Доставките ще бъдат извършени с куриер за територията на България и чрез нашите арт-посланици в чужбина.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.