27.09.2016 15:35

Млади таланти от осем държави пристигат във Велико Търново за конкурса „Сребърна Янтра”

Млади таланти от осем държави пристигат във Велико Търново за международния певчески конкурс „Сребърна Янтра”, който се провежда от 30 септември до 2 октомври под патронажа на кмета Даниел Панов. Престижната музикална надпревара ще протече на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Входът за зрители е свободен.
В настоящето издание, което е четиринадесето подред, участват таланти на възраст от 5 до 25 години, разделени в четири възрастови групи. Изпълнителите са от държавите Италия, Малта, Русия, Румъния, Молдова, Сърбия, Унгария и България. Председател на професионалното оценяващо жури ще е доц. Алис Боварян, стана ясно по време на днешната пресконференция, дадена от директора на конкурса Румяна Начева и заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев.
Откриването ще бъде на 2 октомври от 18,30 ч., пред сградата на МДТ „Константин Кисимов”. Сред специалните гости ще бъде Лидия Исак от Молдова, която е лауреат на „Сребърна Янтра” и участва в Евровизия ‘2016. Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 2 октомври от 19,00 ч.
МК „Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Със съдействието на кмета Даниел Панов подарък за всички участници и гости на музикалния форум ще бъде аудио-визуалният спекталъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”, който ще бъде излъчен на 30 септември от 22,30 ч.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.