01.10.2016 14:00

Млади таланти от осем държави се надпреварват за Гран при на международния конкурс „Сребърна Янтра”

80 млади таланти от осем държави са във Велико Търново, където се надпреварват за Гран при на международния певчески конкурс „Сребърна Янтра”. Музикалният форум се провежда под патронажа на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Конкурсът бе открит вчера и продължава до 2 октомври на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, а гост на церемонията бе заместник-кметът проф. Георги Камарашев. Входът за зрители е свободен.
В настоящето издание, което е четиринадесето подред, участват таланти на възраст от 5 до 25 години, разделени в четири възрастови групи. Изпълнителите са от държавите Италия, Малта, Русия, Румъния, Молдова, Сърбия, Унгария и България. Председател на професионалното оценяващо жури ще е доц. Алис Боварян. Сред специалните гости е Лидия Исак от Молдова, която е лауреат на „Сребърна Янтра” и участва в Евровизия ‘2016.
Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 2 октомври от 19,00 ч. МК „Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Със съдействието на кмета Даниел Панов подарък за всички участници и гости на музикалния форум бе излъчване на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.