05.10.2016 14:10

Във Велико Търново учредиха областно сдружение на кметовете и кметските наместници

Във Велико Търново бе учредено областно сдружение на кметовете и кметските наместници. Новата организация ще бъде с нестопанска цел и предстои да бъде регистрирана, като в нея ще влизат представители на населени места от всички общини в региона. Целта на формацията е да работи за просперитета и бързото решаване на различни казуси на локално ниво, чрез сътрудничество с общинските администрации, Областната управа и Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.
Като председател на Управителния съвет на НСОРБ, кметът на община Велико Търново Даниел Панов адмирира създаването на новата организация и уважи учредителното й събрание. С включването на подобен тип сдружения в полза на обществото НСОРБ разширява обхвата си и засилва връзката си с населените места.
„Работете като едно цяло, без да се делите по политическа окраска. Можете да разчитате на нас. Един от най-големите успехи на Сдружението на общините е промяната в Закона за нормативните актове, според която законодателните изменения вече ще се правят задължително при условията на съгласуване с НСОРБ. Много важна за това наше искане бе подкрепата на председателя на Народното събрание в последните няколко години. Редица други закони също бяха изменени според становищата на Националното сдружение на общините”, обърна се Даниел Панов към колегите си.
Просветляването и текущите ремонти на третокласната пътна мрежа, както и методиката, по която се формират заплатите на служителите в кметствата и кметските наместничества, бяха сред темите на срещата. Гост на заседанието бе и заместник-областният управител Камен Алексиев. Даниел Панов посъветва колегите си да систематизират питанията си и да ги внесат както до НСОРБ, така и до Областната управа.
Управителният съвет на новото сдружение се състои от 17 членове, а за председател бе избран кметът на с. Ново село /община Велико Търново/ Христо Христов. Петчленен е съставът на Контролния съвет, чийто председател е кметът на с. Балван /община Велико Търново/ Недьо Георгиев.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.