07.10.2016 13:45

Всички училища и детски градини в община Велико Търново са подготвени за зимния сезон

Всички училища и детски градини, които функционират на територията на община Велико Търново, са напълно подготвени за предстоящия зимен сезон. Освен основния тип гориво, чрез които се отопляват учебните бази, осигурен е и алтернативен източник на топлинна енергия.
23 са детските градини в общината, като 13 от тях са във Велико Търново, а десет – в населените места. Девет от сградите се отопляват чрез природен газ, включително и детска градина „Ивайло”, където текат дейности по включване на газоподаването. В шест от детските градини основният тип гориво е нафта, като две от тях ще бъдат газифицирани с реализацията на проекти по интегрирания план за градско развитие и възстановяване /ИПГРВ/. Пет сгради се отопляват на твърдо гориво, по една – чрез пелети и климатична инсталация. Единствено детска градина „Ален мак” е абонат на „Топлофикация” АД, като предстои газификация на сградата с проект по ИПГРВ.
21 са училищата на общинско финансиране. Във всяко едно от тях са създадени необходимите условия за зимния период. 10 от сградите се отопляват чрез природен газ, три учебни заведения са абонати на „Топлофикация”, в две училища основното гориво е нафта, в четири – пелети, а в две учебни бази парното работи с твърдо гориво.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.