13.10.2016 12:00

За втора поредна година „Походът за свобода” ще започне на 15 октомври

Във връзка с 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафика на хора /МКБТХ/, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ организират „Поход за свобода”, насочен предимно към ученици, като една от най-рисковите групи по отношение на това престъпление. Инициативата е на Фондация „Кампания А21”, а Местната комисия се включва в нея за втора поредна година. „Походът за свобода” ще започне на 15 октомври, 2016 г. - събота от 10.00 ч. в парк „Дружба” с тренировки на Движението за спорт и здраве „Търново RUN” и „ZUMBA Veliko Turnovo - UN BESO”. След това всички участници ще се отправят към парк „Света гора”, където ще се проведе информационна беседа по темата. Към похода ще се присъединят деца от ЦНСТ-I, ЦНСТ-II, ЦНСТ-III за деца/младежи с/без увреждания, ученици от СУ „В. Благоева”, ОУ „П.Р.Славейков”, СГИ, ЦРДМ-Арбанаси, „Младежка банка” - В. Търново, доброволци, както и всички желаещи да подкрепят тази кауза – борбата с трафика на хора.
Провеждането на подобни събития не само повишава информираността и непримиримостта към това престъпление, но и показва, че спортът винаги е бил, е и ще бъде алтернатива на всички рискови и негативни явления.
Нека на 15 октомври покажем съпричастността си към жертвите на трафик, нека всички заедно символично „извървим” пътя към свободата!
На самия 18 октомври, за четвърта поредна година ще се проведе информационна акция пред Община В. Търново, където ученици-доброволци ще раздават информационни материали и ще информират за рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване. През цялата седмица ще има тематични прожекции по темата в различни училища в гр. В. Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.