03.10.2012 15:26

Кметът г-н Даниел Панов се срещна с Генерален консул на Република Турция в гр. Пловдив г-н Шенер Джебеди.

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов се срещна с новият Генерален консул на Република Турция в гр. Пловдив г-н Шенер Джебеди.

Даниел Панов представи възможностите за инвестиции, бизнес проекти, съвместни инициативи в областта на културата, науките, изкуствата и културата, както и опазване на културно – историческото наследство.

Кметът представи възможностите за участие на турски формации във фестивалите във Велико Търново, както и на участието на турски творци в многобройните международни културни събития.

Г-н Панов презентира възможността за участие в предстоящото 10 издание на Международно изложение ”Културен туризъм”, което предстои да се проведе през месец април следващата година във Велико Търново.

С консула беше обсъдена възможността да бъде подновен контакта за установяване на побратимени отношения с град от Република Турция. Беше коментиран факта, че преди време са водени разговори за възможно побратимяване с град Чанак кале, който се намира в непосредствена близост до руините на Троя. Г-н Консула каза,че ще проведе разговори и ще направи официално предложение с кой град в Република Турция велико Търново може да си партнира най- успешно и ефективно.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.