09.01.2017 14:00

Снегорините работят по второстепенните улици на Велико Търново, разширяват почистената от снега площ

Снегопочистващата техника във Велико Търново продължава да работи с приоритет по второстепенните улици на старопрестолния град, за да бъде допълнително подобрена проходимостта им. Кметът на Старата столица Даниел Панов и екипът му следят обстановката и периодично проверяват как се изпълнява възложената работа по места, в различните квартали и зони на града. Даниел Панов е в непрекъсната кореспонденция както с гражданите, така и с отговорните за дейността о зимната поддръжка фирми.
„Нека хората, които чистят автомобилите си, да не хвърлят снега на улиците, тъй като това налага повторно минаване на снегорините. Ангажирали сме допълнителна малогабаритна техника за по-тесните отсечки. Благодаря за активността и споделените мнения, благодаря и на тези великотърновци, които събират снега покрай домовете и гаражите си на купчини и не затрудняват работата на машините”, коментира Даниел Панов. Кметът на Велико Търново лично отговаряше на всеки от подадените до него сигнали и го предаваше на отговорните фирми.
Обилният снеговалеж във Велико Търново и общината продължи близо две денонощия. Проходимостта на главните улици и отсечки бе осигурена, а въпреки усложнената зимна обстановка, градският транспорт се движеше нормално и без закъснения. Разширяването на площите, почистени от снега, продължава по второстепенните улици, тротоарите, паркоместата, обществените пространства.
Непрекъснато работят машините на фирма „Нелсен Чистота”, която отговаря за дейността по зимната поддръжка. На крак са десетки служители на ОП „Зелени системи” и ОД „Организация на движението, паркинги и гаражи”. Привлечена е и допълнителна техника от фирмите „Политрейд Кънстръкшън”, ЕТ „Надежда – Надежда Христова” и „Водстрой ВТ”.
Движението по пътищата към населените места в община Велико Търново се извършва при зимни условия. Няма населени места без ток и вода. Сигнали гражданите могат да подават до оперативния щаб в Общината на тел. 066/619-102. Съгласно нормативната уредба собствениците и наематели на жилищни, търговски, стопански помещения и гаражи са длъжни да разчистват от сняг и лед прилежащите към сградите тротоари, дворни места и пространства.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.