10.01.2017 14:00

Учениците в община Велико Търново се връщат в класните стаи от утре

Препоръката е учебните часове да бъдат намалени

Всички училища във Велико Търново и населените места от общината ще работят от утре – 11 януари. След възложена от кмета Даниел Панов проверка е установено, че класните стаи са отоплени, проходимостта и достъпът до сградите на учебните заведение и в околните райони са осигурени. Училищните автобуси също са напълно изправни, а междуселищните пътища – проходими.
В сътрудничество Община Велико Търново, Регионалното управление на образованието, Регионалната здравна инспекция и директорите на училищата са създали необходимата организация за нормален учебен процес, транспорт на учениците и доставката на храни.
Заради прогнозираните по-ниски сутрешни и вечерни температури времетраенето на учебните часове във всички училища може да бъде съкратено по решение на директорите. В тази насока е и дадената от Министерството на образованието и науката препоръка до края на седмицата учебните дни да започват в 8,30 ч. и да приключват до 17,30 ч. Целта е децата, по-големите ученици, педагозите и персоналът да се придвижват до сградите в светлата част на денонощието. 

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.