17.01.2017 18:00

Метеорологичните прогнози за Велико Търново сочат нови снеговалежи

Краткосрочните метеорологичните прогнози за Велико Търново сочат, че е сериозна вероятността снеговалежите да продължат с повишена интензивност през нощта. Основните транспортни улици в старопрестолния град са обработвани с инертни материали против заледявания, след което са почиствани със снегорини.
В Община Велико Търново постоянно постъпват сигнали от граждани, които оперативният щаб предава на снегопочистващите фирми. Според изискванията, докато траят валежите приоритетът е поставен върху главните и основните транспортни улици, по които се движат автобусите от системата на обществените превози.
Община Велико Търново апелира към великотърновци да се съобразяват с пътните условия за шофиране, изискващи автомобилите да са оборудвани със зимни гуми в подходящо състояние. Въпреки зимната обстановка са констатирани редица случаи на шофьори, чиито превозни средства. са със силно износени зимни или дори с летни гуми.
През последния ден са издадени 12 предписания на собственици, наематели и ползватели на жилищни, търговски, стопански имоти, които не са почистили от сняг и лед прилежащите към обектите и сградите тротоарни площ. Предстоят проверки за изпълнението на издадените задължителни заръки.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.