09.02.2017 15:00

Още четири подлеза във Велико Търново са почистени и дезинфекцирани

Още четири подлеза във Велико Търново вече са почистени и дезинфекцирани. През днешния ден служители на общинското предприятие „Зелени системи” работиха в подземните пешеходни съоръжения, намиращ се в района на автогара „Юг” и до въжения мост в квартал „Чолаковци”. До края на седмицата ще бъде почистен и подлезът до Mall Veliko Tarnovo, а вчера това бе сторено с тунелните алеи под булевард „България” и улица „Полтава”.
В началото на седмицата кметът Даниел Панов назначи комисия, която да провери състоянието на всички подлези във Велико Търново. Първата от набелязаните мерки бе дезинфекцията им. Работата ще продължи с частични ремонти на електроинсталациите и осветлението. При нужда ще бъдат ремонтирани и отделни елементи от пешеходната инфраструктура – стълбища, плочки, парапети и др.
Подземните пешеходни тунели, макар и често да стават обект на вандализъм, са безопасни. За последните две години Община Велико Търново е възлагала четири пъти извършването на частични ремонти заради хулигански прояви.
Извън експлоатация, поради отпаднала необходимост, е само подлезът в Южната промишлена зона, намиращ се района на бившата база на „Дървообработване ВТ”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.