14.02.2017 16:30

Великотърновски ученици отбелязаха популярния празник Свети Валентин с изложба, базар и любовна лотария

Ученици от Велико Търново отбелязаха популярния празник на любовта Свети Валентин с поредица от инициативи. Пред сградата на Общината младите хора подредиха изложба-базар на летящи фенери със семена от билки. Инициативата бе на клуб „Иновации и предприемачество” към Старопрестолната професионална гимназия по икономика. Благотворителен базар организираха и доброволците от Българския младежки червен кръст.
Кулминация на ученическите инициативи бе информационната акция „Любовна лотария”, дело на Градския ученически парламент, Районната здравна инспекция, Младежки дом и неправителствената организация „Амалипе”. Младежите каниха великотърновци да изтеглят билетчета с награди – валентинки, сувенири, стихотворения, послания, презервативи. Доброволците бяха поздравени от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков.
Поредицата от инициативи ще завърши край паметника на Асеневци, където ще се състои концертът „Вечер на желанията”. Изпълненията на младите и талантливи великотърновци започват в 18,30 ч.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.