16.03.2017 12:00

Постоянна комисия за организация и безопасност на движението набеляза мерки за решаване на поставени проблеми

На свое заседание назначената със заповед на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов постоянна Комисия по организация и безопасност на движението набеляза мерки за решаване на поставени проблеми.
Ръководената от заместник-кмета Георги Камарашев комисия, за да улесни движението взе решение за южната страна на ул. „Панайот Ангелов“ да се въведе забрана за паркиране, ще бъде поставена съответната вертикална и хоризонтална пътна маркировка и сигнализация.
По искане на живущите на улиците „Славянска“, „Филип Тотю“, „Вела Благоева“ и „Захари Стоянов“ относно изграждане на изкуствени неравности на улица „Славянска“ в участъка от „Никола Габровски“ до „Захари Стоянов“ – общинската комисия реши да се изгради изкуствена неравност на ул. „Славянска“ над кръстовището с улица „Филип Тотю“, като при финансова възможност в последствие ще бъде обсъдена възможността за максимум още една изкуствена неравност.
Обсъдени бяха и зачестилите оплаквания, свързани с опасности, създавани от движението на МПС по ул „Г. С. Раковски“. Експертите на комисията припомниха, че е изградена необходимата сигнализация, регламентираща движението, но тя системно не се спазва. След съгласуване с ОД на МВР ще бъдат предприети мерки за засилване на полицейският контрол в посоченият участък.
По предложение на кмета на село Леденик, относно необходимост от мерки за регулиране на увеличеният трафик, след затваряне на общински път „Велико Търново – Шемшево" бе взето решение – от центъра на селото до моста над река Янтра в посока – село Шемшево ще бъде ограничена скоростта, както и максималната маса на тежкотоварните автомобили - до 12 т. Допълнително ще бъде поставен пътен знак, сигнализиращ стръмни наклони при изкачване и спускане.
На изхода на село Леденик в посока Велико Търново ще бъде поставена пътна сигнализация, регламентираща стесняване на пътният участък и въвеждане на еднопосочно движение с изчакване върху пътен водосток, като същевременно и в този участък ще бъдат поставени знаци, указващи ограничение на товарните автомобили до 12 тона.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.