15.02.2017 12:00

110 художници показват във Велико Търново творби, посветени на любовта и виното

110 художници от четири държави показват във Велико Търново творби, посветени на любовта и виното. Експозицията „Арт Розалиада 2017” събира близо 180 произведения на изкуството и се провежда под патронажа на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов. Подбраната компилация от графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации и мултимедия е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Показани са и 22 скулптури от метал, камък, духано стъкло и синтетични форми.
Всеки, който желае да се запознае с творчеството, може да го направи до края на месеца.
„Арт Розалиада” бе открита във вечерните часове на 14 февруари при особено голям интерес. Стотици бяха почитателите на изкуството, пожелали да се докоснат до посветените на виното и любовта творби. Авторите и гостите бяха поздравени от директора на общинската дирекция „Култура и туризъм” Нелина Църова. По традиция Община Велико Търново присъди награди за творчество.
В изложбата участват произведения на студенти и преподаватели от Великотърновския университет, Националната художествена академия, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Нов български университет, Шуменски университет. Представени са също ВСУ „Любен Каравелов” и Лесотехническият университет. Свои творби представят и 22-ма автори Университета в Прищина /Сърбия/, както и техни колеги от Нишкия университет, Испания и Македония.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.