21.03.2017 12:00

Утре започва да работи безплатният паркинг в района на Старо военно училище

Днес, 21 март, приключват дейностите по изграждането и оформянето и утре, 22 март започва да работи безплатен паркинг с близо 90 паркоместа на територията на Старото военно училище.
След заравняване на терена бяха извършени дейности по възстановяване на асфалтовата настилка, почистване, поставяне на ограничителни колчета, възпрепятстващи паркирането в зелените площи и разчертаване на местата за паркиране върху терена на плаца и асфалтовите алеи между сградите на Пети корпус на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Областна администрация и НАП.
Реализацията на проекта, иницииран от кмета Даниел Панов и екипа му, започна  на 11 март и приключва в обещаният срок - за Празника на Велико Търново.
Оформянето на паркинга има за цел да сложи край на нерегламентираното и безразборно спиране и паркиране на автомобили в района, включително и върху тревните площи.
Средствата за създаването на паркинга са осигурени от общинския бюджет. Изграждането му е на базата на решение на Великотърновски общински съвет.
Новият обект е с временен статут и ще съществува до реализацията на първия етап от проекта за създаването на нов градски център върху територията на Старото военно училище.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.