22.03.2017 15:30

Проф. Иван Тютюнджиев е новият почетен гражданин на Велико Търново

Актьорът Милен Колев е носител на наградата „Велико Търново”

Именитият историк проф. Иван Тютюнджиев е новият почетен гражданин на Велико Търново. Актьорът ветеран Милен Колев е тазгодишният носител на наградата „Велико Търново”.
Кметът Даниел Панов удостои проф. Иван Тютюнджиев със званието по време на тържествено заседание на Великотърновски общински съвет. Той бе номиниран за почетен гражданин от Академическия съвет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а ректорът проф. Христо Бонджолов запозна аудиторията с доводите. Проф. Тютюнджиев има водеща роля в отразяването на културата и историята на град Велико Търново. Той е автор на шест солидни монографии, на множество студии, статии и учебни помагала за историята на Търновската църква, Търновската община и на старопрестолния град в епохата XV – XIX век.
Висока оценка заслужава и обществената му активност. Многобройните му участия в предавания за история и култура в национални и регионални медии издигат престижа на старата столица. Проф. Иван Тютюнджиев достойно представя България и старопрестолния град на различни авторитетни културни и обществени събития. С работата си проф. Тютюнджиев помага на всяка организация и институция, работеща за каузата „Велико Търново”.
Даниел Панов връчи наградата „Велико Търново” на актьора Милен Колев заради големия му принос в развитието на културата и театралното дело в нашия град, както и за изключителните му постижения на сцената на МДТ „Константин Кисимов”.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.