29.03.2017 11:00

„Великденско вино“ преди Великден в Търновград

На 10 април в голямата зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ ще бъде показан спектакълът „Великденско вино“. Тази пиеса е най-доброто драматургично произведение в българската литература, посветено на Апостола на свободата Васил Левски. Зрителите ще имат възможност да видят една иновативна интерпретация на тази творба, поставена във виртуална среда (мултимедиен декор със специални ефекти и визиони) и изпълнена по великолепен начин от актьорите Петър Савчов - в ролята на поп Кръстю Никифоров и Борислав Христов - в ролята на Гечо. Постановката е дело на Румяна Бъчварова, автор и режисьор на „Самодивска сватба“, „Поклонение пред Великата Богиня – Майка“, „Предсказанието“ и др.
Постановката е апотеоз на най-великия българин и се посвещава на 180-годишнината от неговото рождение. Входът за зрителите е свободен, благодарение на съдействието на кмета Даниел Панов и подкрепата на Община Велико Търново.
В дните на Страстната седмица, когато цял свят се прекланя пред саможертвата на нашия Спасител, нека си спомним и за подвига на Дякона - Спасителя на България, който със същата жертва пробуди Народа и му помогна да възкреси своята Родина.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.