11.10.2012 15:30

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов подписа Меморандум за сътрудничество с кмета на град Ечмиадзин /Република Армения/ г-н Карен Григориан

На церемонията по подписването на документа присъства Негово Превъзходителство г-н  Арсен Схоян - Посланик на Армения. „Това е нова страница в историята на тези градове. Ние днес поставяме сериозните основи на много дела, които предстои да извършим заедно. Господ да е с град Ечмиадзин, Господ да е с град Велико Търново и с всички нас”, пожела Негово Превъзходителство.

Освен в сферата на културно-историческото наследство и туризма двата града ще си сътрудничат и в сферата на бизнеса. „Надявам се да обменим добро и успешно партньорство. Контактите между двата града да бъдат ползотворни както за развитието на културата и туризма, така и на икономиката”, отбеляза Даниел Панов.

Град Ечмиадзин е средище на духовният и религиозен живот на Армения. Той е средище на множество духовни символи. В града се съхранява частица от Ноевият ковчег, както и копието, с което е бил прободен Христос по време на Разпятието.

Населението на града е около 60 000 души. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.