30.03.2017 14:45

Даниел Панов към общински съветници: „Стига кухи фрази срещу Старата столица”

По време на днешното заседание на Великотърновски общински съвет кметът Даниел Панов припомни на групата общински съветници от БСП, че предизборната кампания вече е приключила. „Стига кухи фрази пред медиите и празни твърдения срещу Старата столица. Ако имате конкретни предложения, заповядайте да ги обсъдим сериозно. За последно това се случи през 2013 година – с г-жа Марияна Бояджиева имахме добър диалог. След това нишката някъде се скъса”, категоричен бе Панов.
Близо 800 000 лева ще бъдат вложени през новата година само в инфраструктурата и подобряването на средата в населените места от общината. Фондът по програма „Местни инициативи”, чрез която кметовете и кметските наместници кандидатстват за финансиране на собствени проекти, достигна 450 000 лева. Ремонти на улици, тротоари и площади е акцентът праз настоящата година, след като парковете и детските площадки в селата вече са обновени. Отделно, над 300 000 лева ще бъдат вложени в инфраструктурата и по инвестиционната програма на Община Велико Търново.
През 2017 г. Община Велико Търново ще стартира изпълнението на проект по Програмата за трансганично сътрудничество „България – Румъния 2014-2020”, чрез който ще бъде насърчено и стимулирано местното селскостопанско производство и занаятчийството.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.