05.04.2017 14:00

Открит урок на тема „Рок, свобода и бъдеще” ще се състои в Община Велико Търново

Община Велико Търново ще бъде домакин на открит урок на тема „Рок, свобода и бъдеще”. Инициативата е на председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, който кани ученици от училищата в старопрестолния град на дискусия по темите. Срещата е отворена и ще се състои на 7 април /петък/ от 11,00 ч. в зала 302 на общината.
По време на срещата учениците ще имат възможност да споделят впечатленията си от рок-операта „Нострадамус”, която бе представена на великотърновската публика на 24 март в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Автор на либретото и музиката е съвременният български композитор и китарист Николо Коцев.
Председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов и фондация „Пчелен кошер” дадоха възможност на 30 ученици от старата столица да се насладят на рок-операта „Нострадамус”. Ръководството на Община Велико Търново също осигури билети за децата от духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев”, както и за 42 потребители на социални услуги. Концертното изпълнение бе дело на рок-група, солисти, хор и оркестър на Държавна опера – Русе.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.