05.04.2017 16:00

Испански компании проучват възможности за аутсорсинг инвестиции в България и Велико Търново

Испански компании проучват възможности за инвестиции в сферата на аутсорсинг услугите в България и Велико Търново. Това стана ясно след работна среща между заместник-кмета на Старата столица Снежана Данева-Иванова и търговско-икономическия съветник в Посолството на Испания у нас Ева Поведано. Единодушното мнение бе, че са налице необходимите предпоставки и фактори за насърчаване на търговските и икономическите отношения между България и Испания.
Снежана Данева-Иванова запозна Ева Поведано с икономическия профил на старопрестолния град и обясни, че Община Велико Търново разработва онлайн бизнес-каталог, който ще бъде актуализиран постоянно и ще представя топ 20 на фирмите в Старата столица. Търговското аташе в испанското посолство оцени като благоприятстващи фактори за инвестиции в общината, наличието на много добре развита образователна мрежа в средното и висшето образование, ниските нива на безработица, проспериращите във Велико Търново преработвателна, лека промишленост и IT-сектор.
Ева Поведано остана впечатлена от хилядолетната история на Велико Търново, многообразието от събития в сферата на културата и развития културен туризъм. Тя сподели, че се интересува от археологията и би участвала в археологически проучвания. Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова покани Ева Поведано да посети Велико Търново през активния археологически сезон и обеща да й представи нагледно разкопките в Старата столица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.