05.04.2017 14:00

Предстоящо откриване на МТИ „Културен туризъм“ 2017 - Велико Търново

Във Велико Търново утре, 6 април, се открива Международното изложение „Културен туризъм“ 2017. Събитието се провежда за 14- ти път и ще продължи до 8 април 2017 г. В него ще вземат участие  70  български и чуждестранни изложители. Форумът ще бъде официално открит в 10,00 часа от министъра на туризма в служебното правителство Стела Балтова и заместник-кмета на Община Велико Търново Георги Камарашев.
На щандовете в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ нови и популярни дестинации за културен туризъм ще представят посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, както и градовете-партньори на Велико Търново: Брага (Португалия), Бурса (Турция), Охрид (Македония), Серес (Гърция), Хаен (Испания), много туроператорски и турагентски фирми.
Основна тема в дискусионната част на изложението са темите свързани с дигитализацията на културно-историческото наследство. В рамките на форума ще се проведе ретата научна конференция с международно участие „Културно-историческо наследство, опазване, представяне, дигитализация” (KIN2017). На дигитализацията на туристическите дейности ще е посветена и кръгла маса, организирана от Министерството на туризма. Фокусът на дебатите ще е националната рекламна програма за дигитален маркетинг на туризма, единна интерактивна платформа и мобилно приложение – I Love Bulgaria и партньорствата в създаването и поддържането на базата данни за туристическите ресурси.
На 7 април експерти от шест държави ще представят успешни практики за културен туризъм в селските райони. Те работят по международната инициатива EUROPETOUR, в която участват организации от България, Германия, Италия, Австрия, Румъния, Испания, Полша и Белгия, и ще проведат обучение с работещи в сферата на туризма и образованието у нас.
В рамките на МТИ „Културен туризъм“ – 2017 ще се проведе и XIII Международен фестивал на туристическия филм “На източния бряг на Европа“ за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности и Национален конкурс „Чети и пътувай” за специализирани печатни и он-лайн издания на туристическа тематика.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.