20.04.2017 16:00

Лошото време отлага първия поход от кампанията „Движи се и победи”

Лошото време отлага със седмица първия от трите общоградски похода, които са част от пролетния дял на традиционната кампания „Движи се и победи”.
Вместо на 22 април, жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се включат в първия туристически преход от Владишкия мост в квартал „Асенов” до хижа „Божур” на 29 април - събота. Походът ще започне в 9,30 ч., пътеките по маршрута са маркирани, осигурени са и водачи на групите от туристи.
При нужда от ангажиране на групов транспорт заявки могат да бъдат подавани на телефон 062 / 635823. 
Вторият етап от общоградската кампания ще бъде на 13 май и включва разходка от Старата столица до Преображенския манастир. Финалът на пролетния дял на „Движи се и победи” е на 27 май и започва с голям поход от Велико Търново до крайградската паркова зона Ксилифор, където ще се състои целодневен спортно-туристически празник с много игри и състезания.
Кампанията „Движи се и победи” е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Туристическо дружество „Трапезица-1902”, Районна здравна инспекция и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта.

 

 
© 2018 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.