18.04.2017 13:30

Италианският културен институт обяви фотоконкурс по изложба във Велико Търново

Италианският културен институт обяви фотоконкурс по изложба, подредена във Велико Търново. Инициативата „Разкажи една различна история”, която се провежда със съдействието на Общината в Старата столица, продължава до края на месеца и има за цел да провокира таланта и въображението на всеки творец.
Условието за желаещите да участват в конкурса е да посетят изложбата на популярната италианска художничка Анджела Окипинти „Светът на мита и духовността между минало и настояще. Експозицията е на разположение в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Участниците трябва да подредят елементите на избраната от тях скулптура по начин, с който да предложат нов прочит на предметите в експозицията. Авторските композиции трябва да бъдат заснети в средна или висока резолюция, а размерите на всяко изображение трябва да бъдат не по-малки от 5 MB. Всеки участник в конкурса трябва да обясни значението и идеята на своя прочит в кратък текст с дължина не повече от 200 знака. Материалите следва да бъдат изпратени на електронната поща на Италианския културен институт: iicsofia@esteri.it до 1 май.
Победителите ще бъдат обявени на 2 май във Фейсбук страницата и сайта на Института. Първата награда е безплатен онлайн курс по италиански език, а класираните на втора и трета позиция ще получат 50% и 30% отстъпки от цената на обучението.
Изложбата на Анджела Окипинти представя духовната връзка между минало и настояще. Живописта и скулптурите се асоциират по оригинален начин с митологичния свят и загатват как емблематични места по българските земи са били променени от човешкото присъствие.
Авторката е една от най-оригиналните фигури в съвременната италианска живопис. Повече от 90 са самостоятелните й изложби, гостували в музеи и галерии в Европа, Северна и Южна Америка, Азия. Името й присъства в най-големите и авторитетни издания за съвременно изкуство. Редица творби на Анджела Окипинти се намират в многобройни частни колекции, както и в най-големите италиански и международни музеи за съвременно изкуство.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.