18.05.2017 17:00

Велико Търново и още осем общини организират събития под мотото „Културно наследство и устойчив туризъм”

Велико Търново и още осем общини ще организират събития под мотото „Културно наследство и устойчив туризъм”. Това ще е слоганът, който ще обединява всички инициативи през годината, дело на Асоциацията на общините със селища и територии с културно-историческо наследство.
Работната среща на неправителствената организация бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков. По време на форума бе приета програмата за дейността на асоциацията. Сред заложените в годишния план дейности са провеждането на събитие, посветено на музеите, организиране на ателие „Стари къщи”, популяризиране на обекти музеи чрез специални карти за деца.
Предвидено е също изработването на рекламни материали за асоциацията, проучване на български и чуждестранен опит и добри практики, участия в семинари, срещи и дискусии с местно и международно присъствие.
Асоциацията ще работи и в посока разширяване на сътрудничеството с Националното сдружение на общините и с ИКОМОС-България. Организацията бе създадена по инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов. В състава й влизат общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Дряново, Трявна, Банско, Балчик, Несебър, Силистра.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.