22.05.2017 12:00

Ансамбъл „Странджа“ с концерт във Велико Търново на 23 юни

Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" гостува във Велико Търново на 23 юни 2017 г. Концертът на трупата ще е от 19,00 ч. в Двореца на културата и спорта "Васил Левски".
Артистите ще представят народни песни, хора и инструментални пиеси от своя богат репертоар фолклор от Югоизточна България и Странджанския край.
Билети на цена от 10 и 12 лева се предлагат на касата в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново и в ДКС "Васил Левски".
Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” е създаден през 1965 г. в Бугас. Съставен е от три основни формации: женски хор със солисти, оркестър народни инструменти и смесен танцов състав.
В репертоара му са включени десетки танцови постановки, солови, хорови и оркестрови произведения. Емблематичен за трупата е танцът „Нестинарка“ - хореография на Методи Кутев, музика - Христо Тодоров и проф. Д-р Стефан Чапкънов.
Ансамбъл „Странджа” е изнесъл над 7000 концерта у нас и в чужбина. Гастролирал е с успех в САЩ, Белгия, Индия, Унгария, Франция, Македония, Германия, Словакия, Полша, Чехия, Гърция, Турция, Австрия, Израел, Палестина и редица други страни.
Лауреат е на наши и международни конкурси и фестивали.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.