02.06.2017 09:00

Разнообразна китарна програма на GuitArt Велико Търново

Жителите и гостите на старопрестолния град ще имат възможността да се се насладят на богата и разнообразна програма в рамките на международен китарен фестивал GuitArt Festival

В рамките на три последователни дни ще бъдат организирани концерти, майсторски класове, музикални ателиета и лични срещи.
GuitArt Festival се провежда за първи път във Велико Търново, със съдействието на програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново.
Началото на феста ще постави младият израелски китарист и композитор Тал Хурвиц, който ще направи рецитал на 9 юни в Лапедариума. Концертната дейност на Тал Хурвиц е богата и покорява сърцата на публиката в световни концертни зали като московския „Дом музыки“, „Großer Saal“ Mozarteum, „Jordan Hall“  в Бостън и много други.
За всички желаещи китаристи, Тал Хурвиц ще направи майсторски класове, които ще се проведат в Художествената галерия на 10  и 11 юни. Началото на класовете в 10:00 ч. Поради големия интерес, класовете ще се проведат при предварително записване.
В събота (10.06) ще има и музикални ателиета, които ще се провеждат в изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Желаещите ще могат да чуят лекцията на Боян Бояджиев, на която той ще запознае начинаещите китаристи с първите часове с китарата и китарните акорди. Ателието ще започне в 14:00 ч. Веднага след него музикантите от банда Дел Падре ще запознаят публиката с основните стилове и техники във фламенкото. Началото е в 15:30 ч.
Съботната вечер ще продължи с рецитал на Дейв Гудман, който ще се проведе в Лапедариума от 19:00 ч., а веднага след него на сцената ще излезнат познатите китаристи Цветан Недялков (Ку Ку Бенд) и Веселин Койчев, който ще представят нов музикален проект пред събралата се публика.
В неделя (11.06) Цветан Недялков и Веселин Койчев ще направят музикално ателие ателие на тема: „Импровизация в различни музикални стилове”, което ще се проведе в изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Ателието ще започне в 10:00 ч., а веднага след тях музикално ателие ще направи и Дейв Гудман. Ателиета на канадецът предизвикват интерес в цял свят. Той пристига в България специално за GuitArt Fest Велико Търново. Ателието му ще започне в 11:30ч.
Неделната вечер ще приключи със закриващ концерт на банда Дел Падре на паментника Асеневци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.