01.06.2017 17:00

Ученици показаха завидни познания за България

Ученици от всички великотърновски училища показаха завидни познания за българската история, култура, традиции и обичаи. В заседателната зала на Община Велико Търново се проведе състезанието по родолюбие „Аз обичам България”, част от образователната програма „Корени и криле”, инициирана от кмета Даниел Панов. Надпреварата бе по повод Международния ден на детето – 1 юни.
Децата и младежите бяха разделени в два отбора – „Царевец” и „Трапезица”. Те отговаряха на различни въпроси, свързани с дати и събития от историята на България и Велико Търново, в сферата на традициите, обичаите, културата и фолклора. Любознателните великотърновци бяха приветствани от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова. За всички участници в състезанието бяха осигурени награди.
Общинската образователна програма „Велико Търново – Корени и криле”, е създадена по инициатива на кмета Даниел Панов. Целта е чрез различни прояви да бъде провокиран интересът на децата и младите хора към необятната българска история, към важните дати и събития от историческото ни минало, към живота и делата на бележити българи и търновци, към културата, традициите и обичаите.
Финал на събитията в Деня на детето ще поставят талантливите певци от Детска вокална група „Пеещи камбанки” с концерт в парк „Марно поле”, който започва в 18,00 ч.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.