19.06.2017 14:30

Фарьорски острови спечелиха Световната купа по хандбал

Финалният мач бе във Велико Търново

Отборът на Фарьорски острови спечели Световната купа по хандбал. Финалите на престижния турнир се проведоха във Велико Търново, а арена на битките бе Дворецът на културата и спорта „Васил Левски”. В мача за определяне на новия носител на отличието скандинавците надвиха Турция, а на трето място остана Косово. Българският национален отбор се класира пети.
Срещата бе наблюдавана от повече от 1000 зрители, сред които и президентът на Международната хандбална федерация д-р Хасан Мустафа. В края на миналата седмица той бе приет от кмета на Велико Търново Даниел Панов, като в разговорите участваха президентът на Европейската федерация по хандбал Михаел Видерер, спортният министър Красен Кралев и Росица Бакърджиева – президент на Българската федерация по хандбал. Гостите изразиха добрите си впечатления от старата българска столица и условията за провеждане на престижния турнир.
Световната купа се проведе от 12 до 18 юни, а домакин заедно с Велико Търново по време на груповата фаза и директните елиминации бе и Габрово. В старопрестолния град бяха изиграни спорните битки за местата от първо до осмо. Церемонията по награждаването на финалистите бе уважена от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.