18.06.2017 16:00

В Дебелец и Килифарево дадоха курбани заради наводнението преди три години

В Дебелец и Килифарево дадоха курбани заради наводнението, което преди три години заля двете градчета и части от Велико Търново. Инициативите бяха организирани от кметовете Снежана Първанова и Димитър Събев. Десетки жители на Дебелец и Килифарево се събраха край преминаващата и през двете селища река Белица, за да се помолят за здраве и благоденствие. Сред гостите бе и кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.
Даниел Панов припомни, че през юни 2014 г. Велико Търново, Дебелец и Килифарево са били за пример на цяла България как се действа адекватно при кризи.
„Справихме се с последиците от голямото наводнение, защото бяхме заедно, бяхме единни. С общи усилия, с помощта на бизнеса, неправителствени организации и доброволци успяхме да възстановим нормалния ритъм на живот в пострадалите селища от нашата община”, обърна се Даниел Панов към събралите се жители на Дебелец и Килифарево. И в двете градчета бяха отслужени литургии и водосвети.
Голямото наводнение през юни 2014 г. заля десетки къщи в Килифарево и Дебелец и още 40 жилищни имота във Велико Търново. С помощта на кмета Даниел Панов, бизнеса и неправителствени организации бяха осигурени необходимите строителни материали, електроуреди и мебели, които бяха дарени на собствениците на пострадалите къщи. С финансови средства от фонд „Солидарност” бяха възстановени улици в трите града и още няколко села, засегнати от бедствието.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.