20.06.2017 16:00

Местят пешеходната пътека край читалище „Искра” за подобряване на сигурността

Пешеходната пътека на улица „Бачо Киро” във Велико Търново, намираща се до входа на салона на читалище „Искра”, ще бъде преместена с цел подобряване на сигурността на пресичащите. С новата си локация „зебрата” ще бъде само няколко метра по-надолу от настоящето местоположение – тя ще се намира в югоизточния край на пресечката на ул. „Бачо Киро” с ул. „Цар Самуил”.
Вече са монтирани предпазни огради от западната страна на натоварената пътна артерия, същите ще бъдат поставени и до източния тротоар. Новата пешеходна пътека ще бъде разчертана в най-скоро време, ще бъдат монтирани и съответните пътни знаци.
Изместването се налага с оглед предоставената от органите на реда статистика за пътни произшествия, настъпили в района на читалище „Искра” при старото местоположение на зоната за пресичане. Установено е, че при движението си по улица „Цар Самуил” в посока кръстовището край Съдебната палата по-голямата част от водачите насочват вниманието си вляво от тях - за изкачващи се по ул. „Бачо Киро” крайградски и междуградски автобуси, а не към пресичащите вдясно от тях пешеходци.
Промяната ще сложи и край на нерегламентираното преминаване на улица „Бачо Киро” извън локацията обозначената пътека.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.