04.07.2017 09:00

Детски риболовен турнир - „Без покрив и стени”, по улов на риба на плувка, под надслов „Компютър загърби и плувката следи”

Кметство, с. Ново село и Българска федерация по риболовни спортове, в партньорство с Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници и Центровете за работа с деца и младежи, функциониращи на територията на Община Велико Търново организираха турнир „Без покрив и стени”, по улов на риба на плувка, за деца под надслов:  „Компютър загърби и плувката следи!”.
Детският риболовен турнир се проведе на 02.07.2017 г. /неделя/ на язовир „Кална кория” /Стублата/ в землището на с. Буря, Община Севлиево и в непосредствена близост до Главен път „София – Варна”.
Официални гости на събитието бяха г-жа Росица Димитрова – заместник – министър на труда и социалната политика, д-р Диляна Вачкова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” при Община Велико Търново, кметове и кметски наместници на населени места в Община Велико Търново.
Целта на проведеното мероприятие е да се укрепи връзката на децата с природата, като се откъснат от интернет-средата, която ги обсебва със съмнителни ценности, прави ги неспособни да мечтаят и да „виждат” мечтите си, красивото и доброто.
В състезанието взеха участие над 40 деца от единадесет Центъра за работа с деца и младежи в Община Велико Търново, деца от гр. Велико Търново, както и от общините Габрово и Севлиево. Участниците бяха разпределени в следните възрастови групи: до 12 години и от 13 до 17 години.
Съревнованието беше отборно /по двама участника в отбор/, с две класирания. Едното между отборите във всяка възрастова група, а второто между Центровете за работа с деца и младежи от населените места в Община Велико Търново. Индивидуални награди се връчиха за най-голяма уловена риба, най-малък риболовец, най-бързо хваната риба и карък на турнира.
Общият награден фонд включва: 14 броя купи с гравюра, 60 броя медали и 60 броя пакети предметна награда /захранка, плувка, пакетче куки и влакно/.
Класирането на участниците е както следва:
В категория до 12 години:
1-во място – отбор на гр. Велико Търново – Георги Георгиев и Мартин Йорданов;
2-ро място – отбор на гр. Велико Търново – Ивелин Пантелеев и Александър Пантелеев;
3-то място – отбор на гр. Килифарево – Симон Косев и Димитър Косев.
В категория от 13 до 17 години:
1-во място – отбор на с. Присово и гр. Велико Търново – Мариан Маринов и Крум Христов;
2-ро място – отбор на с. Балван – Мартин Господинов и Георги Георгиев;
3-то място – отбор на гр. Габрово – Даниел Пенчев и Стоян Андреев.
В Категория „Най-голяма уловена риба” се класира Мариан Маринов от с. Присово;
В Категория „Най-атрактивен състезател” се класира – Даниел Пенчев от гр. Габрово;
В Категория Най-малък риболовец” приза отнесоха Мария Колева и Дениз Курдов от с. Буря, общ. Севлиево на 3 години;
„Карък на турнира” бе Христина Генова от гр. Габрово;
В Категория „Най-бързо хваната риба” се класираха Александър Пантелеев от гр. Велико Търново /за 40 секунди/ и Александър Иванов /с гипсирана ръка да 42 секунди”.
Организаторите са категорични, че турнирът ще се провежда ежегодно, като през следващите години ще се включват и други други спортни дисциплини.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.