04.07.2017 11:00

Балетна гала на 16 юли в крепостта Царевец

На откритата сцена в крепостта Царевец във Велко Търново на 16 юли 2017 г. Театрално-музикален продуцентски център-Варна ще гостува с фрагменти от най-известните балетни заглавия. Спектакълът е с начален час 21,00 ч.
Балетната гала е със специалното участие на Екатерина Булгутова и, Анна Федосова – солисти на Държавния театър за опера и балет – Красноярск, Юрий Кудрявцев, Елена Свинко и Дмитрий Дячков – лауреати на Международния балетен конкурс – Варта и Балетна трупа на Театрално-музикален продуцентски център-Варна.
Ще бъдат изпълнени фрагменти от „Лебедово езеро” и „Лешникотрошачката” от Чайковски, „Жизел” от Адам, „Ромео и Жулиета” от Прокофиев, „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус и др.
Екатерина Булгутова e в трупата на Красноярския театър за опера и балет. Лауреат на „Слънцето на сезона“, "Театральна пролет" 2015, „Съвременен танц в музикалния театър" и др. През 2016 г. е поканена за гост-солистка на балетната трупа при Държавна опера Варна.
Юрий Кудрявцев учи класически танц в Хореографския колеж в Красноярск. От 2013 г. е солист на Красноярск опера и балет. През 2013-2015 той участва в турне на театъра в Обединеното кралство като водещ солист и получава много добри отзиви в британската преса.
Елена Свинко завършва Хореографския колеж в Красноярск и през 2016 г. Лауреат е на Младежките Делфийски игри на Русия, Общоруския балетен и хореографски конкурс "Гран при Сибир" и Общоруския балетен и хореографски конкурс. През 2016 г. е поканена за гост-солистка в балетната трупа на Държавна опера Варна.
Дмитрий Дячков е лауреат на Международния балетен конкурс «Гран при – Сибир». Солист е на балетната трупа на Държавния театър за опера и балет в Красноярск. Сред най-успешните му роли е Тибалт от балета „Ромео и Жулиета“.
Билети за балетната гала се предлагат в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ във Велико Търнfво и в мрежата на eventim.bg
       
Програма първа част
1. Балконска сцена из балета „Ромео и Жулиета”, изп. Екатерина Булгутова (Жулиета) и Юрий Кудрявцев (Ромео).
2. Руски танц из балета „Лебедово езеро”, изп. Анна Федосова.
3. Па де дьо из балета „Зле опазеното момиче”, изп. Елена Свинко (Лиза) и Дмитрий Дячков (Колен).
4. Адажио из второ действие на балета „Лебедово езеро”, изп. Екатерина Булгутова (Одета), Юрий Кудрявцев (Зигфрид) и Балетна трупа на Държавна опера Варна.
Програма втора част
5. “Чистота”, изп. Елена Свинко и Дмитрий Дячков
6. Монолог на Хозе из балета „Кармен”, изп. Павел Кирчев
7. Адажио из балета „Отело”, изп. Екатерина Булгутова (Дездемона) и Юрий Кудрявцев (Отело)
8. Умиращият лебед, изп. Анна Федосова
9. Сцена из балета „Дон Кихот”, изп. Балетна трупа на Държавна опера Варна, солисти Елена Свинко и Дмитрий Дячков

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.