27.06.2017 10:00

Приключенската игра на Царевец всеки ден през лятото

Всеки ден през лятото любителите на приключенията ще могат да се включат в играта „Средновековни криминални загадки - Тайната на 9-те ключа“ на крепостта Царевец във Велико Търново.
Новият забавен туристически продукт, предлаган от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“, стартира като уикенд атракция на 17 и 18 юни. Поради големия интерес към нестандартното опознаване на историческата забележителност, билети за играта ще се предлагат в офиса на Туристическия информационен център (ул. „Христо Ботев“ №5) през целия сезон. Те са с цена 5 лева и без фиксиран ден. Участниците в играта ще трябва да заплатят и входна такса за Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ непосредствено преди включването си в приключението. 
Възможност за участие в играта няма да има единствено на 1 и 2 юли т.г. заради провеждащия се на Царевец Международен фестивал на историческите реконструкции „Ежедневието на средновековен Търновград – Възходът на Калоян“, който ще направи невъзможен достъпа до някои от локациите по маршута.
Интерактивната познавателна игра „Средновековни криминални загадки - Тайната на 9-те ключа“ предлага опознаване на крепостта Царевец по един необичаен, но атрактивен и забавен начин. Целта е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно усвоят интересна историческа информация по  увлекателен начин.
Играчите обикалят Царевец, разплитайки загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор. Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, приключенците рябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на крепостта тайни.
Туристическият информационен център е с работно време от 9,00 ч. до 18,00 ч. в делничните дни и от 9,00 ч. до 17,00 ч. през уикендите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.