26.06.2017 15:30

Кметът Даниел Панов поздрави шампионките от хандбален клуб „Етър – 64”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов поздрави състезателките от хандбален клуб „Етър – 64”, които преди малко повече от месец спечелиха десетата си шампионска титла от първенството в България. През настоящия сезон спортистките се пребориха и за купата на страната, като това бе седми „златен” дубъл.
Даниел Панов благодари на състезателките и на президента на клуба Атанас Атанасов, че по категоричен и безспорен начин доказват водещата роля на Велико Търново в българския хандбал. „С успехите си вие издигате авторитета и спортния престиж на Старата българска столица. Знам колко много труд и усилия полагате и съм уверен, че и занапред ще постигате още спортни върхове”, обърна се към момичетата от ХК „Етър – 64” Даниел Панов. Състезателките на тима се похвалиха със завоюваните купи и връчиха на кмета на Велико Търново по един златен медал – символ на успехите от двата турнира.
Наскоро Велико Търново бе домакин на Световната купа по хандбал. Както много срещи от груповата фаза, така и финалите на престижния турнир се проведоха в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. В дните на надпреварата Даниел Панов се срещна с президентите на Европейската и Международната федерации по хандбал Михаел Видерер и д-р Хасан Мустафа. Те обсъдиха различни възможности за финансиране на проекти за спортна инфраструктура по европейските механизми.
Михаел Видерер и Хасан Мустафа изразиха добрите си впечатления от условията и организацията на Световната купа по хандбал и благодариха на Даниел Панов и Община В. Търново за подкрепата на турнира.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.