26.07.2017 12:00

Обучение за безопасно използване на Интернет

На 27 юли, четвъртък, в хотел „Болярски”, град Велико Търново ще се проведе еднодневен обучителен семинар на тема  „Предизвикателствата по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет“.
Обучението се организира от Местната комисия за борба с трафик на хора и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и е насочен към експерти от региона, работещи с деца, както и служители на ОДМВР и Районна прокуратура Велико Търново.
Лектор на обучението ще бъде инспектор Любомир Тулев – сектор „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР. Темите, които ще бъдат засегнати по време на обучението ще бъдат свързани най-вече с актуалните тенденции в престъпленията с деца в Интернет, формите и методи на експлоатацията на деца през Интернет, Интернет като средство за набиране на деца с цел трафик и въвличане в проституция, реч на омразата сред подрастващите в Интернет и не на последно място ще бъдат обсъдени политиките за превенция в тази област.
Обучението ще започне от 9.30 часа, като от 9.00 ч. – 9.30 ч. ще има възможност за провеждане на интервю с лектора инспектор Тулев.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.