20.07.2017 18:00

Кметът Даниел Панов провери темповете на саниране във Велико Търново

Строителните работи вървят в срок

Кметът на Велико Търново Даниел Панов провери темповете на саниране на многофамилни жилищни сгради, включени в Националната програма за енергийна ефективност. Той провери хода на строителните дейности по блокове на улиците „Ген. Иван Сарафов“ в кв. „Бузлуджа“, „Краков“ и „Плиска“. И на трите адреса изпълнителите работят в срок, а санирането на сградите е в напреднала фаза.
Жители, чиито домове са в горепосочените сгради, споделиха, че са доволни от работата, от променените и подобрени както техническо състояние на блоковете и апартаментите, така и на външния им вид. Те благодариха за съдействието, получено от страна на експертите и специалистите в Община Велико Търново в процеса на създаване и регистрация на сдруженията на собственици.
Близо десет блока в старопрестолния град са изцяло санирани от началото на действие на новата Национална програма за енергийна ефективност. Дейностите по още четири многофамилни сгради, намиращи се на улиците „Краков“, „Плиска“, „Ген. Иван Сарафов“ и „Ален мак“, са на финален етап. За блоковете на улиците „Георги Живков“ № 1 и „Филип Тотю“ №15 и №17 има избран изпълнител, предстои издаването на строителни разрешения. По процедурите за инженеринг за кооперациите на улиците „Георги Измирлиев“ 15 и 16, „Райчо Николов“ 1 и „Ниш" №4 текат сроковете за обжалване. Предстои обявяването на обществени поръчки за блоковете на улиците „Ален мак“ № 4  и „Георги Измирлиев“ № 12.
За други 44 жилищни сгради заявленията вече са подадени в Българската банка за развитие. Това предстои да се случи и с документите на сдруженията на собствениците на още 31 блока.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.