18.07.2017 13:30

Пешеходните пътеки във Велико Търново ще бъдат маркирани с надписи „Огледай се“

Пешеходните пътеки във Велико Търново ще бъдат маркирани с надписи „Огледай се“, заедно с лява и дясна стрелки към тях. Това реши днес общинската комисия по транспорт, безопасност на движението, обществен ред и сигурност, председателствана от заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Идеята е на общинския съветник Георги Недев, който е изработил дизайна на надписите. Макетите ще бъдат изготвени от общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“.
Инициативата „Спри и се огледай“ е съгласувана със сектор „Пътна полиция“ и има за цел да допълнително да подобри поведението на пешеходците като участници в движението, както и да заостри вниманието им към трафика от автомобили.
Надписите ще бъдат нанесени с пластична боя и ще бъдат разположени в началото и края на всяко от обозначените места за пресичане. Разчертаването ще започне в районите на градските паркове, детските градини, яслите, училищата и всички пресечки, където пешеходният поток е интензивен. Поетапно ще бъдат обхванати и останалите пътеки.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.