17.07.2017 13:00

Чужденци от три континента изучават българския език и културата във Велико Търново

Чужденци от три континента пристигнаха във Велико Търново, за да изучават българския език, културата, традиции и обичаи. Близо месец старопрестолният град е домакин на четиридесетото юбилейно издание на Международния семинар по българистика. Големият форум бе открит днес от ректора на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, заместник-кмета на старата столица Ганчо Карабаджаков и областния управител проф. Любомира Попова.
Участниците в семинара са над 100, а държавите, от които идват – над 30, намиращи се в Европа, Северна Америка и Азия. Организатори на обучението и всички съпътстващи събития са ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и просветното министерство, с подкрепата на Община Велико Търново.
В поздравителния адрес от името на кмета на старопрестолния град Даниел Панов бе подчертано, че през четирите десетилетия Велико Търново се е утвърдил като притегателен и обединителен център за хора от целия свят, от различни нации и етноси, водени от желанието да изучават езика, културата, обичаите и традициите в България.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.