15.08.2017 12:30

Арбанаси посреща хиляди гости в деня на Голяма Богородица

Арбанаси посреща хиляди гости в деня на Голяма Богородица – 15 август. Още от ранни зори стотици посетители от цяла България започнаха да се събират в манастира „Свето Успение Богородично“. Хората търпеливо изчакваха своя ред, за да се поклонят пред чудотворната икона на Божията майка, да запалят свещ и да се помолят за здраве в манастирската църква. За изображението „Света Богородица Троеручица“ се смята, че притежава свръхестествена сила и помага при изцеряването на различни болести.
Големият християнски празник в Арбанаси започна с литургия в манастира и продължава през целия ден с разнообразна програма. В конната база ще се състои държавната квалификация по прескачане на препятствия.
Кулминацията е във вечерните часове, а събитията ще се случат на откритата сцена в централния парк в селото. В 18,30 ч. е началото на концерта на младите таланти от детско студио „Румина“. В 19,45 ч. ще бъде отслужен водосвет, а кметът на Арбанаси Тошо Кръстев ще приветства жителите и гостите. Веднага след това ще бъдат наградени победителите във фотоконкурса „Най-гиздава мома на мегдана“, а в 20,30 ч. започват изпълненията на Райко Кирилов.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.