14.08.2017 10:35

Поставят нови съоръжения и ремонтират детските площадки в Дебелец

В момента се извършва освежаване на елементите и съоръженията на детската площадка в централния парк на град Дебелец.

Закупени са и нови съоръжения за игра, които ще бъдат монтирани и ще радват децата от следващата седмица, съобщи кметът на населеното място Снежана Първанова. Тя уточни, че средствата са от бюджета на Кметството. Ремонтът и боядисването на уредите се извършва от служители на местната институция.

По думите й, преди дни са подменени счупени, вследствие на вандализъм, люлки и други елементи, на останалите шест детски площадки в града.

Първанова информира, че паралелно с това текат строително-монтажните дейности по проекта „Аз съм природа – утре започва от днес“ по програма ПУДООС на МОСВ. Той включва цялостна рехабилитация на съществуваща детска площадка в междублоково пространство в града. Реализирано е поставяне на нови и атрактивни съоръжения за игра на открито, съответстващи на наредбата за безопасност.

Близо 500 са малчуганите на възраст от 3 до 12 години в град Дебелец. Родените за 2016-та година деца са 39, от началото на годината до края на юли в Дебелец са проплакали 24 бебета.

„Полагаме всички усилия, да поддържаме детските площадки в изправно състояние и в същото време като привлекателно и безопасно място за децата и техните родители. Избрали сме нови, модерни тонове на боите, с които се прави освежаването на съоръженията и вече са факт грейналите шарени дъги, които радват нашите деца. Огорчена съм обаче от продължаващия вандализъм и по този повод се обръщам отново с апел, да пазим направеното, да надграждаме, вместо да възстановяваме“, посочи кметът на Дебелец.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.